Osa-aikainen maahanmuuton vastustaja?

Ystäväni totesi taannoin, että hän on osa-aikainen vegaani. Pääasiallisesti hän noudattaa vegaanista ruokavaliota, mutta kerran viikossa maistuu burgeri.

Jäin miettimään, voiko ihminen olla osa-aikainen maahanmuuton vastustaja? Oma työkenttäni ja työympäristöni ihmiskaupan uhrien ja pakolaisten parissa on monikulttuurinen, asiakkaat pääosin kolmansista maista. En enää edes huomaa ihmisten ihonväriä, ja juuri eilen allekirjoitin adressin, jossa vaaditaan Itohan Okundayen pakkopalautuksen keskeyttämistä. Mutta silti minussa asuu myös pieni isänmaan puolustaja, ellei jopa rasisti, joka nostaa päätään tietyissä yhteyksissä.

Työni kautta olen saanut ensikäden kosketuksen siihen tosiasiaan, että kaikki turvapaikanhakijat, eivätkä edes kaikki ihmiskaupan uhreiksi itsensä identifioivat ole avuntarpeessa. Osa käyttää systeemiä ja ihmisiä härskisti hyväkseen.

Nyyhkytarinat ovat vain osittain totta, tai jopa täysin keksittyjä. Pyydetyt elintarvikkeet ja kulutushyödykkeet eivät tulekaan välittömään tarpeeseen, vaan niillä käydään kauppaa toisaalla. Köyhyyttään valittava kulkeekin omalla autolla ja käyttää yksityislääkäriä. Hurskaat muslimimiehet eivät olekaan absolutisteja, vaan kännäävät vastaanottokeskusten soluasunnoissa. Poliisille kerrottu tarina kaikkine yksityiskohtineen on sama, jonka on kertonut jo viisi naista aiemmin, kaikki onneaan yrittämässä.

Nykysuomessa valinta on vaikeaa. Olet joko suvakki tai rasisti. Jos autat mustaihoisia tai lähi-idästä tulleita, höösäät raiskaajia ja terroristeja. Jos sanot että seksuaalirikoksiin syyllistyvät turvapaikanhakijat on karkoitettava, olet armoton rasisti, joka ei suostu näkemään, että myös suomalaiset tekevät samoja rikoksia.

Lopullinen totuus on kuitenkin lopulta jossain välimaastossa, ehkä juurikin siinä osa-aikaisena maahanmuuton vastustajana ja rasistina olemisessa. Ihmiset ovat tasa-arvoisia ihonväristä, kansalaisuudesta tai etnisestä alkuperästä riippumatta, mutta myös ikävät tosiasiat on nähtävä ja tunnustettava ihonväristä, uskonnosta, kulttuurista ja sukupuolesta riippumatta.

Suomalaisilla on varaa ja mahdollisuus auttaa haavoittuvassa asemassa olevia, mutta suomalaisten ei pidä antaa muiden kävellä itsensä tai kulttuurinsa ylitse. Kärsiviä pitää auttaa, mutta ei oman hyvinvointimme ja turvallisuutemme kustannuksella.

Paras ratkaisu maahanmuuttokysymyksiin lienee realismi. Laki on laki, ja maassa toimitaan maan tavalla. Jos tämä ei onnistu, voi lentokone suunnata uuteen kohteeseen, rukousten saattelemana.

 

PiaTuuliaRendic

-Pappi
-Seksuaaliterapeutti
-Väitöskirjatutkija Itä-Suomen yliopiston SCE-tohtorikoulussa
-Vapauta Uhri ry:n toiminnanjohtaja
-Ihmiskaupan ja pornografian asiantuntija
-Tietokirjailija

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu