Pia Rendic Voihan elämä!

Osa-aikainen maahanmuuton vastustaja?

Ystäväni totesi taannoin, että hän on osa-aikainen vegaani. Pääasiallisesti hän noudattaa vegaanista ruokavaliota, mutta kerran viikossa maistuu burgeri.

Jäin miettimään, voiko ihminen olla osa-aikainen maahanmuuton vastustaja? Oma työkenttäni ja työympäristöni ihmiskaupan uhrien ja pakolaisten parissa on monikulttuurinen, asiakkaat pääosin kolmansista maista. En enää edes huomaa ihmisten ihonväriä, ja juuri eilen allekirjoitin adressin, jossa vaaditaan Itohan Okundayen pakkopalautuksen keskeyttämistä. Mutta silti minussa asuu myös pieni isänmaan puolustaja, ellei jopa rasisti, joka nostaa päätään tietyissä yhteyksissä.

Työni kautta olen saanut ensikäden kosketuksen siihen tosiasiaan, että kaikki turvapaikanhakijat, eivätkä edes kaikki ihmiskaupan uhreiksi itsensä identifioivat ole avuntarpeessa. Osa käyttää systeemiä ja ihmisiä härskisti hyväkseen.

Nyyhkytarinat ovat vain osittain totta, tai jopa täysin keksittyjä. Pyydetyt elintarvikkeet ja kulutushyödykkeet eivät tulekaan välittömään tarpeeseen, vaan niillä käydään kauppaa toisaalla. Köyhyyttään valittava kulkeekin omalla autolla ja käyttää yksityislääkäriä. Hurskaat muslimimiehet eivät olekaan absolutisteja, vaan kännäävät vastaanottokeskusten soluasunnoissa. Poliisille kerrottu tarina kaikkine yksityiskohtineen on sama, jonka on kertonut jo viisi naista aiemmin, kaikki onneaan yrittämässä.

Nykysuomessa valinta on vaikeaa. Olet joko suvakki tai rasisti. Jos autat mustaihoisia tai lähi-idästä tulleita, höösäät raiskaajia ja terroristeja. Jos sanot että seksuaalirikoksiin syyllistyvät turvapaikanhakijat on karkoitettava, olet armoton rasisti, joka ei suostu näkemään, että myös suomalaiset tekevät samoja rikoksia.

Lopullinen totuus on kuitenkin lopulta jossain välimaastossa, ehkä juurikin siinä osa-aikaisena maahanmuuton vastustajana ja rasistina olemisessa. Ihmiset ovat tasa-arvoisia ihonväristä, kansalaisuudesta tai etnisestä alkuperästä riippumatta, mutta myös ikävät tosiasiat on nähtävä ja tunnustettava ihonväristä, uskonnosta, kulttuurista ja sukupuolesta riippumatta.

Suomalaisilla on varaa ja mahdollisuus auttaa haavoittuvassa asemassa olevia, mutta suomalaisten ei pidä antaa muiden kävellä itsensä tai kulttuurinsa ylitse. Kärsiviä pitää auttaa, mutta ei oman hyvinvointimme ja turvallisuutemme kustannuksella.

Paras ratkaisu maahanmuuttokysymyksiin lienee realismi. Laki on laki, ja maassa toimitaan maan tavalla. Jos tämä ei onnistu, voi lentokone suunnata uuteen kohteeseen, rukousten saattelemana.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Ihonvärillä tai uskonnolla ei minulle ole merkitystä, ainoastaan sillä miten ihminen käyttäytyy. Jos joku Afrikasta tullut muslimi käyttäytyy aivan kunnolla, on hän minulle parempi naapuri kuin kovaäänisesti riehuva kantasuomalainen nuori (näitä jälkimmäisiä on tästä rapusta jo häädetty useampikin).

Tietenkin jos ym. muslimi ystävineen ja sukulaisineen alkavat vaatia Sharia-lain täytäntöönpanoa tässä lähiössä varaan oikeuden muuttaa mielipidettäni.

Käyttäjän PiaTuuliaRendic kuva
Pia Rendic

Täysin samaa mieltä tästä!

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Voiko olla osa-aikainen jeesukseen uskoutuva?

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Miksipä ei? Osa-aikainen kristitty, osa-aikainen agnostikko jonka suojeluspyhimys on apostoli Tuomas.

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

"Voiko olla osa-aikainen jeesukseen uskoutuva?

Voi olla,mutta ei osa aikainen huumeiden käyttäjä joka on itsensä niin pahaan jamaan saattanut

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Sori kaima, et taida todellakaan tietää tuosta aiheesta mitään.

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala Vastaus kommenttiin #10

En onneksi tiedä. En nauti kahvia väkevämpää

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

"Paras ratkaisu maahanmuuttokysymyksiin lienee realismi". Tätä fiksumpaa esitystä ongelmaan en ole aijemmin nähnyt.

Matti Simonaho

Monikulttuurisuus on kuin kaksi tai useampi aine jotka toisistaan erillään ovat täysin vaarattomia, mutta kun ne sekoittaa niin ne muodostavat räjähdysaineen. Mitä enemmän sekoittaa, sen suurempi on pamaus.

Ilkka Huotari

Jaa, minä kyllä haluan, että Suomessa on jatkosskin selvä suomalaisenemmistö, vaikka joillekin sillä ei ole merkitystä.

https://twitter.com/EvilHillaryPics/status/1097694...

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

Kuinkahan monta vuosikymmentä afrikkalaisia on autettava? Lähi-Idänkään sodat eivät näytä sotimalla loppuvan. Sama ongelma vain levinnyt islamin mukana muihinkin maihin.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Viholliskuvallisten barbaarien laumaantumisen estäminen olisi olennaisen tärkeää, jos sellaisia on tullut maahanmuuttajina. Yksittäinen barbaari ei uskalla alkaa esimerkiksi polttelemaan autoja tai raiskaamaan tyttöjä, mitä barbaarit harrastavat laumoissa vaikkapa Ruotsissa. Ja jos vaikka uskaltaisikin, jäisi kiinni, koska ei olisi lauman suojaa, joka haittaa syyllisten yksilöiden tunnistusta.
Nykyinen turvapaikkateollisuushan edistää laumaantumista heti alusta alkaen. Toki tässä on liikevaihdollisesti se hyöty, että kotouttamiseen saadaan sitten lähes äärettömät markkinat, kun se ei onnistu kaikkien kohdalla koskaan. Ranskassakin maahanmuuttajien kolmas sukupolvi on vähiten kotoutunut.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Tämä kotouttamishomma on mennyt täysiin pieleen Euroopassa. Katson että pakolaiselta pitää vaatia sopeutumista, hänen pitää omaksua Suomen, Saksan, Ranskan tai Britannian ym. kulttuuria ja käyttäytyä sen mukaan. Se osa vanhasta kulttuurista, joka ei sovi Eurooppaan, pitää jättää kokonaan taakse. Ellei näin toimita sopeutumista ei tapahdu koskaan. Mikäli pakolaisia on paljon, he helposti pitäytyvät vanhassa kulttuurissaan ja altistavat lapsensakin sille - Kuten olemme nähneet, tämä aiheuttaa radikalisoitumista myöhemmissä maahanmuuttajasukupolvissa, mikä lisää vastakainasettelua ja voi lopulta johtaa vakaviin väkivaltaisuuksiin. Mitä enemmän pakolaisia otamme, sitä tärkeämpää kunnollinen sopeutuminen (assimilaatio) on.

Toimituksen poiminnat